Пређи на садржај

Vehabije privedene na razgovor tokom policijske akcije

Извор: Викиновости2. фебруар 2010.
Бања Лука-  (Beta) - Pripadnici bezbednosnih agencija BiH priveli su u utorak na informativni razgovor više od deset vehabija iz sela Gornja Maoča kod Brčkog, među kojima su i žene, javili su elektronski mediji u RS, pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Isti izvor je naveo da je u Gornjoj Maoči nađena i oduzeta veća količina uglavnom lovačkog oružja. Policija je i na području Gornjeg Rahića kod Brčkog pretresla kuću jednog pripadnika vehabijske zajednice, iz koje je odnela računare, mobilne telefone i drugu opremu.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić je izjavio u Brčkom da je združena policijska akcija „Svetlost“ u toku i da još ne može da iznese detalje o njenom toku.

Oko 600 pripadnika više bezbednosnih agencija blokiralo je rano jutros naselje Gornja Maoča u kojem živi najbrojnija vehabijska zajednica u BiH, zbog sumnji da meštani tog sela predstavljaju pretnju teritorijalnoj celovitosti i ustavnom poretku BiH. „Svetlost“ je najveća udružena policijska akcija u BiH od 1995, a sprovodi se po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

Извор[уреди]