Uklonićemo spomen ploču u Preševu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. decembar 2012.
Banja Luka/ Bosna i Hercegovina (Beta) Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu u Banjaluci da će biti uklonjena spomen ploča u Preševu borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

„U Srbiji postoji pravna država. Ukoliko taj spomenik nije postavljen u skladu sa našim zakonima i propisima, on će biti uklonjen“, kazao je Dačić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je pozvao vlasti Bujanovca i Preševa da vode računa o tome i da sami uklone spomenik, da „ne bismo izazivali međunacionalne konflikte“.

„Ukoliko se to ne desi, država će to uraditi. O tome je obaveštena i međunarodna zajednica, zato što je to jedna otvorena provokacija, kojom se želi pokazati da Srbija ne kontroliše deo svoje teritorije“, ocenio je Dačić.

On je istakao da to „apsolutno nije moguće“, dodajući da „može da preti ko god hoće“, ali da je država jača od svake pretnje.

Dačić smatra da je pitanje spomen ploče moglo da bude rešeno za jedan dan, navodeći da je Srbija iskazala dobru volju tako što „nije dolevala ulje na vatru“. „Ali, ako nećeš milom, onda ćeš silom“, poručio je on.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg