Пређи на садржај

Вучић и Додик различито о изјави Ердогана

Извор: Викиновости
Милорад Додик
Милорад Додик

15. јул 2014.
Београд-  (Бета) - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак у Београду да жели да верује да премијер Турске није рекао да ће "свако ко дирне Бошњаке имати 100 милиона Турака против себе", док председник РС Милорад Додик верује да је Реџеп Тајип Ердоган баш тако рекао.

"Додик има право на своје, а ми на своје закључке. Желим да верујем амбасадору Турске у Београду Кемалу Бозају који ми је рекао да та изјава није дата, али немам право да негирам или одбацим забринутост Додика", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са Додиком и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

Вучић је додао да нису све амбасаде Турске у региону дале исти одговор по питању Ердоганове изјаве и да би, кад би веровао да је она тако дата, одговор Србије био много оштрији.

Премијер Србије је позвао Анкару да води рачуна о крхкој стабилности у региону.

Додик је истакао да је сигуран да је Ердоган то рекао, "јер кад може да забрани Твитер, мозе и да скине своју изјаву са неких медија".

"Турске намере су за нас опасне јер се њихова политика показује као навијачка и штити само интересе Бошњака. Верујем да је та изјава дата на тај начин. Турска је моћна земља и може да манипулисе са 'јесте или није дато'", рекао је председник РС.

Извор[уреди]