Udovičić zadovoljan, ali poziva na skromnost

Извор: Викиновости


13. септембар 2010.

Beograd / Srbija - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je u ponedeljak da je izuzetno zadovoljan zbog osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, ali i da njegova ekipa mora da ostane na zemlji kako bi nastavila da postiže takve rezultate.

„Čestitam igračima na zalaganju i predanosti, ali treba da ostanemo na zemlji da bismo i ubuduće bili takvi... Treba da analiziramo sve, vidimo šta treba da popravimo, jer naš glavni cilj ostaju Olimpijske igre 2012. godine“, rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

Srbija je ovog leta osvojila i zlatne medalje na završnom turniru Svetske lige u Nišu, a potom i na Svetskom kupu u Oradei. Sve to uprkos lošoj finansijskoj situaciju u Vaterpolo savezu Srbije i činjenici da u zemlji postoji samo jedan ozbiljan klub - Partizan.

Kapiten Vanja Udovičić zahvalio se saigračima na svemu prikazanom tokom leta i tome što su mu omogućili da dobije priznanje za najboljeg vaterpolistu turnira u Zagrebu. Vođa srpske reprezentacije je, ipak, priznao da se pribojava pritiska pod koji se stavljaju njegovi mladi saigrači od kojih se već sada traži olimpijsko zlato iz Londona.

Извор[уреди]