U ponedeljak početak suđenja Zvezdanu Terziću

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јануар 2011.

Beograd / Srbija, (Beta) - Suđenje bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću, optuženom za zloupotrebe u transferima fudbalera u ukuponoj vrednosti od gotovo četiri miliona evra, trebalo bi da počne pred Višim sudom u Beogradu u ponedeljak, 17. januara.

Pored Terzića, optuženi su i bivši generalni sekretar Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige Milovan Nikodinović, bivši direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović i Dražen Podunavac.

Terzić je bio u bekstvu gotovo tri godine, a predao se 11. novembra 2010. godine i od tada je u pritvoru, pošto je sud odbio jemstvo od 200.000 evra koje je optuženi ponudio za puštanje iz pritvora.

Terzić je optužen da je 1998. godine kao direktor OFK Beograda uz pomoć Nikodinovića uzeo milion i 100.000 nemačkih maraka zloupotrebama u prelasku fudbalera Vanje Grubača iz OFK Beograda u nemački Hamburger šport ferajn.

Druga tačka optužnice Terzića tereti da je 2003. godine prilikom prelaska fudbalera Srđana Stanića iz OFK Beograda u moskovski Spartak zaključio dva ugovora o transferu, od 1,7 miliona evra i od 400.000 evra, od kojih je OFK Beogradu uplaćeno 400.000 evra, a 1,3 miliona evra preduzeću Integrejtid investment servisiz (Integrated investment services).

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg