Učesnici jedva čekaju početak Trke kroz istoriju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. октобар 2010.

Beograd / Srbija, (Beta) - Kenijski atletičar Eluid Kipčoge rekao je u utorak da će sa velikim zadovoljstvom učestvovati na sutrašnjoj Beogradskoj trci kroz istoriju, pošto želi da postane deo istorije te trke.

Beogradska trka kroz istoriju počinje u sredu u podne od Kapije Karla Šestog u Donjem gradu sa kalemegdanske padine, ka šest kilometara udaljenom cilju na šetalištu iznad Save.

Bivši svetski prvak na 5.000 metara i olimpijski vicešampion Kipčoge je prošle srede na Igrama Komonvelta u Nju Delhiju osvojio srebro na 5.000 metara, a u nedelju je trčao na četiri milje u Gronigenu.

„Tačno je da ću imati tri trke u sedam dana. U Nju Delhiju sam izgubio trku za par stotinki, u Gronigenu sam bio četvrti. Video sam stazu u Beogradu i stvarno želim da trčim na njoj. Nije sve u pobedama, želim i da postanem deo istorije ove trke“, rekao je Kipčoge.

Promoter trke je svetski rekorder u desetoboju, Čeh Roman Šeberle.

„Veliko mi je zadovoljstvo da svuda podržavam atletiku. Iako sam u punom treningu, jer se pripremam za Evropsko prvenstvo u dvorani, rado sam prihvatio da dođem na ovu jedinstvenu trkačku priredbu“, rekao je Šeberle, koji je u najtežoj atletskoj disciplini - desetoboju, osvojio sve trofeje.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg