Srbija mora da se gradi kao teniska sila

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. децембар 2010.

Beograd/Srbija, (Beta) - Otac tenisera Novaka Đokovića, Srđan Đoković izjavio je u ponedeljak da bi Srbija mogla da nastavi da se gradi kao teniska sila, ali da iz korena mora da promeni sve što ju je do sada u tome kočilo.

„U proteklim godinama igrači su svojim radom i velikim odricanjima napravili fantastične rezultate. Ipak, u tome ih nije pratio razvoj tenisa u Srbiji. Oni da bi razvili svoje talente primorani su da odlaze u svet na edukaciju ili odustaju od bavljenja tenisom zbog teške finansijske situacije“, navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

„Ovi zadaci, ipak, u proteklom periodu nisu ispunjeni. Tokom sedam godina vladavine sadašnjeg rukovodstva, srpski tenis nije imao nikakav napredak. Klubovi su osiromašeni i razjedinjeni. Organizuju međunarodna takmičenja na ličnu inicijativu i sopstvenim kapacitetima, bez pomoći Saveza“, rekao je Đoković.

On je dodao da je trenerska organizacija u katastrofalnom stanju - ovim poslom bave se ljudi bez ikakvih kvalifikacija, ne postoje seminari pod patronatom međunarodne teniske asocijacije i treneri ne idu na usavršavanje po svetu.

„Odnosi sa igračima i njihovim porodicama su jako loši, a infrastruktura je ista kao pre sedam godina. Upravo ovo jesu razlozi zbog kojih promene u Savez treba uneti odmah“, rekao je Đoković.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg