Srđan Đoković:Moj jedini interes je razvoj srpskog tenisa

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. децембар 2010.

Beograd/Srbija, (Beta) - Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, ocenio je u ponedeljak da aktuelno rukovodstvo Teniskog saveza Srbije ništa nije uradilo u prethodnih sedam godina zbog čega je zatražio promene u toj organizaciji, ali je istakao da se neće kandidovati za predsednika.

„Naši teniseri i selektor reprezentacije zajedno su zatražili promene u savezu. Oni su osvojili Dejvis kup i došli do svetskog vrha, a TŠ je ostao na istom nivou na kojem je bio kada su naši igrači počinjali da se bave sportom“, rekao je Đoković u razgovoru s novinarima u sportskom kompleksu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

Đoković, čija je firma Femili sport i organizator Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu, podsetio je da su za sve uspehe u ovom sportu zaslužne porodice igrača i igračica, a ne savez.

„Niko iz porodice Đoković nema ambicije da dođe na funkcije u Teniskom savezu Srbije. Izgleda da nekima ovde smeta što smo uspeli. Napravili smo ATP turnir u Beogradu, doveli svet u Srbiju, a toga ne bi bilo da nema Novaka Đokovića“, istakao je Srđan Đoković.

On je rekao da nije važno kako će se zvati predsednik, već da Savez u budućnosti mora da obezbeđuje sredstva za razvoj mladih talenata u Srbiji.

„Jedan od najvećih prioriteta biće izgradnja Nacionalnog teniskog centra, koji ne mora da bude samo u Beogradu. U tom centru bi trenirala naša najtalentovanija deca, da ne moraju više da idu iz zemlje“, kazao je Đoković.

Datum održavanja skupštine TŠ-a još nije određen, a aktuelnom rukovodstvu mandat je istekao 10. novembra.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg