Пређи на садржај

Reforma pravosuđa biće sprovedena do kraja

Извор: Викиновости

29. април 2010.

Snežana Malović
Snežana Malović

BEOGRAD / Srbija (Beta) Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je u četvrtak da će reforma pravosuđa biti sporovedena do kraja i da postoji nepodeljena podrška ministarki pravde Srbije Snežani Malović.

Ukoliko postoje greške (u reformi) one će biti ispravljene, rekao je Đelić u Skupštini Srbije i dodao da je jedan od važnih elemenata evropskih integracija dostizanje evropskih standardna u domenu pravosuđa. Odgovarajući na pitanje lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića o reformi pravosuđa, Đelić je rekao da je ovo važna reforma koja će doprineti da situacija u Srbiji bude mnogo bolja, da borba protiv organizovanog kriminala ima pravosudni ishod. Đelić je rekao da i dalje ima otpora reformi pravosuđa i da nije prvi put da se u Srbiji zamene teze i da se oni koji se bore protiv mafije proglase mafijom.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je zapitao Đelića da li se kao potpredsednik vlade slaže sa najavama lidera DS i predsednika Srbije Borisa Tadića da neće dozvolitu da opozicija dođe na vlast. Đelić je rekao da će biti izbora u zakonski propisanim rokovima i da je ponosan na predsednika Tadića koji ima ogromnu energiju i da će zbog toga ponovo pobediti na sledećim izborima.


Извор[уреди]