Okupili se odbojkaši za pripreme u Svetskoj ligi

Извор: Викиновости

26. април 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Muška odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Beogradu na pripremama za Svetsku ligu sa ciljem da i ove sezone izbori plasman na završni turnir tog takmičenja.

Selektor Igor Kolaković na pripreme je pozvao 23 igrača, a ekipi će se naknadno priključiti odbojkaši Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde koji su sinoć završili takmičenje u finalu plejofa, kao i igrači koji imaju obaveze u inostranim klubovima.

„Okupili smo se u nepotpunom sastavu iz opravdanih razloga, ali nije nam prvi put. Reprezentacija Srbije ima dugu tradiciju rezultata i odnosa prema nacionalnom timu. Međutim, u ovom trenutku ne možemo da se pozivamo na tradiciju rezultata nego na tradiciju odnosa prema radu i odgovornosti prema timu“, rekao je Kolaković.

Kolaković je istakao da će osnova rada biti odnos prema nacionalnom timu, a da će rezultati postepeno doći.

„Ako želimo da ostvarimo ambicije i plasiramo se na završni turnir moramo naporno da radimo, uz velika odricanja. Ova ekipa ima drugačiju fizionomiju od prethodnih, potreban nam je timski duh, koji nam je ostao u nasleđu od prethodnih generacija i nemamo pravo to da rasipamo“, dodao je Kolaković.

Извор[уреди]