Okružni sud u Trebinju nije primio Vučurevića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. септембар 2011.
Бања Лука/ Босна и Херцеговина (Beta)- Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je da u ponedeljak nije primljen u Okružni sud u Trebinju, u koji se javio nakon što je pobegao iz Srbije.

Vučurević je rekao da su mu na portirnici suda rekli da ne može biti primljen, jer sudije imaju druge obaveze, te da su ga obavestili da se u sud javi u četvrtak.

"Ne verujem da ću ponovo dolaziti, jer me ne mogu tretirati kao običnu stranku", kazao je Vučurević novinarima po izlasku iz zgrade suda, dodajući da se javio u Okružni sud u Trebinju, mada nije zakonski obavezan, da bi "pokazao da je u svako doba na raspolaganju pravosuđu BiH".

On je najavio da će u utorak održati konferenciji za novinare na kojoj će izneti više detalja o svom prelasku u BiH i delovanju sudova u Srbiji. Portparolka Granične policije BiH Sanela Dujaković potvrdila je ranije u ponedeljak Beti da je Vučurević u BiH iz Srbije prešao na zvaničnom graničnom prelazu između ove dve zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da srpska policija nije bila nadležna za beg Vučurevića iz Srbije u BiH.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg