Održana prva Vikimedijina CEE konferencija

Извор: Викиновости


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija - Prva Konferencija za centralnu i istočnu Evropu (Wikimedia CEE meeting) održana je 13. i 14. oktobra, u Beogradu, u prostorijama Doma omladine, u organizaciji Vikimedije Srbije. Konferencija je održana sa ciljem da okupi što više predstavnika Vikimedijinih ogranaka iz ovog dela Evrope i podstakne ih na zajedničku saradnju i razvoj.

Baner CEE Konferencije
Слика: Aktron/Wikimedia Commons.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Vikimedija Makedonije, Nemačke, Poljske, Slovenije, Jermenije, Grčke, Ukrajine, Belorusije, Turske i Češke, a specijalan gost bio je šef Kancelarije za globalni razvoj Zadužbine Vikimedije iz San Franciska, Asaf Bartov. Na predavanjima i radionicama raspravljalo se o brojnim temama, kao što su saradnja sa GLAM (galerije, biblioteke, muzeji, arhivi) i obrazovnim institucijama, razvoj novog projekta pod imenom Vikidata, korišćenje društvenih medija i odnosi sa javnošću...

Vikimedija je globalni pokret čija je misija da pruži besplatno znanje ljudima širom sveta, a njen najpoznatiji projekat jeste Vikipedija, najobimnija enciklopedija znanja na Internetu. Vikimedija Srbije je neprofitna, nevladina organizacija nastala 2005. godine, kao peti lokalni ogranak Zadužbine Vikimedije na svetu.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.