Пређи на садржај

Odbojkašice spremne za odbranu titule

Извор: Викиновости


9. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Odbojkašice Srbije žele da odbrane titulu u Evropskoj ligi kako bi spremne i u dobrom raspoloženju dočekale takmičenja na Gran Priju i Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji.

Odbojkašice Srbije okupile su se u Beogradu na pripremama za Evropsku ligu. Došlo je devet reprezentativki, a preostalih osam će se priključiti pripremama kada završe obaveze u svojim klubovima.

Reprezentativka Maja Ognjenović rekla je da očekuje da ekipa ponovi uspeh iz prethodne dve godine.

"Planiramo i očekujem da ponovimao uspeh koji smo ostvarile prethodne dve godine. Ne bi trebalo da imamo problema u grupi, pošto igramo sa reprezentacijama koje nisu na našem nivou. Uvodni deo sezone će nam služiti kao dobra uvertira i pomoći će nam u pripremama pred Gran pri i Evropsko prvenstvo", rekla je Ognjenović.

Odbojkašica kineskog kluba Evergrande Jovana Brakočević ocenila je da takmičenje u Evroligi nije prioritet reprezentacije Srbije. "Znamo da će ovo biti jako duge pripreme, a prioritet nam je EP. Evroliga će biti upoznavanje sa mlađim devojkama i uigravanje za što bolji plasman, ali nam to nije prioritet. Daćemo sve od sebe da budemo treći put uzastopno prvaci, ali okrećemo se pre svega EP zato što će se igrati u Beogradu, pred našom publikom", rekla je ona.

Извор[уреди]