Noć muzeja na više od 70 lokacija u Beogradu

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

14. мај 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Kulturno-zabavna manifestacija „Noć muzeja“ biće održana u subotu uveče, od 18 časova do dva sata posle ponoći, u Beogradu, Novom Sadu i još oko 40 gradova širom Srbije.

U Beogradu se „Noć muzeja“ održava na oko 70 lokacija, koje su, radi lakšeg snalaženja posetilaca i boljeg planiranja obilazaka, podeljene na sedam zona. Karta za „Noć muzeja“ važi i kao putna isprava u vozilima javnog gradskog saobraćaja.

U Muzeju „25. maj“ u Beogradu u subotu uveče biće otvorena izložba „Ženska strana“ čiji je cilj da publici približi jedan dan u životu radne žene sredinom 20. veka. Posetioci ovogodišnje „Noći muzeja“ moći će da pogledaju i novu stalnu postavku Vojnog muzeja na Kalemegdanu, posvećenu Drugom svetskom ratu.

U Etnografskom muzeju postavljena je izložba igračaka od 19. veka do danas, dok je u Muzeju nauke i tehnike otvorena nova stalna postavka pod nazivom „Drugi krug“ koju čini 25 zbirki s više od 700 eksponata, dokumenata i fotografija. U subotu uveče u nedavno obnovljenom prostoru Galerije fresaka biće otvorena i izložba „Studenica“ - osam vekova slikarstva.

U Konaku kneza Miloša biće otvorena postavka posvećena svetskoj istoriji i tehnikama tetoviranja, dok će u Dvorskom kompleksu na Dedinju prvi put za posetioce biti otvoren jedan od omiljenih objekata kraljice Marije Karadjordjević - Slamnata kuća.


Извор[уреди]