Nastup Srbije u Beču najava za Lajpcig

Извор: Викиновости


22. новембар 2010.
BEČ, 21. novembra 2010. (Beta) - Nastup Srbije na Sajmu knjiga u Beču, koji su pored prezentacije na nacionalnom štandu činili i razni književni programi širom austrijske prestonice, iskorišćen je prevashodno kao najava počasnog gostovanja na Sajmu knjiga u Lajpcigu 2011.

"Bečki sajam je periferni sajam nemačkog govornog područja, ali je ipak glavni za Austriju i, pošto smo se fokusirali na promociju srpske književnosti na tom području, bilo nam je važno da se predstavimo i ovde", rekao je agenciji Beta direktor Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić.

Prema njegovim rečima, kao i na nedavno održanom Sajmu knjiga u Frankfurtu, i u Beču je glavna tema srpskog nastupa bila najava počasnog gostovanja na lajpciškom sajmu knjiga u martu 2011.

Srbiju će u Lajpcigu predstavljati 40 autora, a program njenog nastupa obuhvata promocije knjiga prevedenih na nemački jezik, tribine, radionice, književne večeri, predavanja, izložbe i druge prateće programe, kako pod sajamskim kupolama, tako i širom tog nemačkog grada.


Извор[уреди]