Пређи на садржај

Milorad Čavić i Nađa Higl najbolji u prošloj deceniji

Извор: Викиновости


22. март 2011.

Beograd / Srbija, (Beta) - Plivački savez Srbije proglasio je u utorak Milorada Čavića i Nađu Higl za najbolje plivače u prethodnoj deceniji.

Kako se navodi u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, dodeljene su titule najboljim plivačima u seniorskoj i juniorskoj kategoriji i treneru u 2010. godini, kao i zahvalnice onima koji su doprineli razvoju i napretku ovog sporta u Srbiji.

Za najboljeg seniora u 2010. godini proglašen je Čaba Silađi, koji je titulu zaslužio osvajanjem devetog mesta na Svetskom prvenstvu u Dubaiju, dok je titulu najbolje plivačice 2010. ponela Miroslava Najdanovski, šesta sa poslednjeg kontinentalnog šampionata.

Za najboljeg juniora u 2010. godini izabran je Velimir Stjepanović, koji se sa Olimpijskih igara mladih u Singapuru vratio sa dve medalje, a za najbolju juniorku proglašena je Katarina Simonović, najbolja plivačica Balkana (devet zlatnih medalja) i šesta sa juniorskog EP u Helsinkiju.

Za najboljeg plivačkog stručnjaka u 2010. izabran je Dejan Pejinović, savezni trener Srbije i trener Čabe Silađija i Ivana Lenđera, a za najboljeg sudiju Dragan Stojadinović.

Извор[уреди]