Mediji pogrešno protumačili ocene Bramerca

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


22. септембар 2010.
BEOGRAD, 22. septembra 2010. (Beta) - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukcević izjavio je da su mediji pogrešno protumačili ocene glavnog tužioca Tribunala u Hagu Serža Bramerca u utorak, kao nezadovoljstvo saradnjom Srbije s tim sudom.

"Mislim da je problem u medijskoj interpretaciji njegove izjave. Bramerc je govorio o junskom izvestaju, a nikada do sada nije komentarisao onaj koji će napisati za dva meseca. Imamo uveravanja iz Haga da je to bio spontani razgovor sa novinarima, u kojem je svako od njih našao nesto zanimljivo. Analiza saradnje izaći će u novembru kada Bramerc bude podnosio izvestaj, ne pre toga", kazao je Vukčević za izdanje Večernjih novosti od srede.

Prema Vukčevićevim rečima, odgovornost za usporavanje i odlaganje završetka saradnje sa Tribunalom će se ispitivati možda kasnije jer bi to sada, kada je cilj hapšenje Mladića i Hadžića, bilo "rasipanje energije i preusmeravanje aktivnosti".

Vukčević je rekao da ne želi da veruje da postoje bilo kakve političke igre u vezi sa hapšenjem haških begunaca i dodao da bi se Srbija trudila da ih uhapsi i da nije na utu ka EU.


Извор[уреди]