Među putnicima bilo i državljana Srbije

Извор: Викиновости
Baner za javnost

31. мај 2010.
London, 31. maja 2010. (Beta) - Pokret za slobodnu Gazu je u ponedeljak saopštio da je među 700 putnika brodova u konvoju sa humanitarnom pomoći koji je jutros napala izraelska vojska , bilo državljana više zemalja, uključujući i Srbiju.

Kako javlja Rojters, pozivajući se na taj pokret, među putnicima većina je bila iz Turske, ali je bilo i ljudi iz SAD, Velike Britanije, Australije, Grčke, Kanade, Malezije, Alžira, Srbije, Belgije, Irske, Norveške, Švedske i Kuvajta.

Izraelska vojska je u Sredozemlju napala jedan od šest brodova koji su prevozili humanitarnu pomoć stanovnicima Gaze. Na tom brodu su uglavnom bili turski državljani, ali i tri nemačka parlamentarca i dva palestinska poslanika, iz izraelskog parlamenta, Kneseta.

Među putnicima na jednom od brodova bio je i švedski pisac Hening Mankel. U izraelskom napadu je poginulo 19 putnika, a 26 je ranjeno, javila je izraelska televizija Kanal 10, dok je izraelska vojska nešto ranije saopštila da je više od 10 putnika poginulo, a da su ranjena i četiri vojnika, javlja agencija Frans pres.

Srodna vest[уреди]

Извор[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]