Пређи на садржај

Konvoj nije bio humanitarni

Извор: Викиновости
Demonstracije protiv akcije Izraela

31. мај 2010.
Beograd-  (Beta) - Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol izjavio je u ponedeljak u Beogradu da će Savet bezbednosti UN morati da uzme u obzir "neprijateljsku prirodu" organizatora konvoja brodova koji je trebalo da dopremi pomoć Palestincima u Gazi i činjenicu da na brodu nije bila humanitarna pomoć.

"Konvoj nije napadnut i bio je sve samo ne humanitarni. Izrazel za više od 100 brodova daje dozvolu za prolaz. Ali ovaj brod nije bio humanitarni. Cilj je bio da se razbije blokada obale i to je bilo protiv međunarodnog prava", rekao je Kol televiziji Foks povodom jutrošnje izraelske vojne akcije.

Navodeći da je Gazu kontrolišu snage koje su terorističke i koje vode rat protiv države Izrael, Kol je istakao da Izrael zbog toga mora da vodi računa šta ulazi u Gazu i ne sme dozoliti "da hiljade i hiljade oružja ulazi".

On je rekao da Izrael žali što je došlo do ljudskih žrtava.

"Pet brodova je presretnuto na miran način, ali na jednom je bila organizovana neprijateljska zaseda, vojnici su napadnuti noževima i vatrenim oružjem. 12 izraelskih bojnika je sada u bolnici", naglasio je izrealski ambasador.

On je podsetio da terorističke napade izvode ekstremni Palestinci Hamasa, ali da Izrael ne želi konfrontaciju već želi da se dođe do mirnog rešenja situacije.

Vidi još[уреди]

Извор[уреди]