Ljiljana Bulatović i Mićo Grubor nisu videli Mladića

Извор: Викиновости


31. мај 2011.
Београд-  (Beta) - Prijatelji Ratka Mladića, Ljiljana Bulatović i general Mićo Grubor, rekli su u utorak novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu da nisu uspeli da vide Mladića iako su imali zakazanu posetu, kao da ga nisu videli ni njegov sin Darko i profesorka Smilja Avramov.

Autorka knjige o Mladiću "Raport generalu" Ljiljana Bulatović i general Mićo Grubor rekli su da su Mladića posetili samo njegova supruga, sestra i snaha.

General Grubor je plačnim glasom izjavio da 15 godina nije video svog ratnog druga i kritikovao ministra unutrašnjoj poslova Ivicu Dačića jer je "na prevaru izručio generala Mladića pre nego što je poseta realizovana". "Tvrdim da Mladić nije ubio ni jedno dete, ni jednu majku i da nije genocidan čovek", rekao je Grubor.

Ljiljana Bulatović poručila je novinarima da se ne nasladjuju tuđom nesrećom već da objektivno izveštavaju o čitavom slučaju. "I ja sam bila novinar i apelujem na kolege da istraže šta se zapravo desilo u Srebrenici a ne da samo ponavljaju navode iz optužnice", rekla je Bulatovićeva.

Ispred specijalnog suda ostalo je još samo nekoliko novinarskih ekipa, a većina kamermana, snimatelja i izveštača se povuklo. Saobraćaj posle blokade od oko pola sata, teče regularno Ustaničkom ulicom.

Извор[уреди]