Kultura i društvo: Bronza za Bugarsku u Izmiru

Извор: Викиновости


16. септембар 2009.
Sofija/ Bugarska


Ministri kulture Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine potpisali su deklaraciju o saradnji na zaštiti kulturnih različitosti. Dokument koji je deo zajedničkih nastojanja Saveta Evrope i Evropske komisije, potpisan je na skupu u Prijepolju, u Srbiji, koji je održan u subotu (12. septembar) i nedelju.

Luljeta Lešanaku postao je prvi albanski pesnik koji je osvojio glavnu Kristalnu nagradu na Međunarodnom književnom festivalu u Sloveniji, izvestili su 9. septembra albanski mediji. Međunarodni žiri nagradio je Lešanaku za njegove "snažne matefore, jasne misli i … veštinu".

Magično putovanje Mikija i Mini stiže po prvi put u Hrvatsku. Predstava koja će u decembru biti održana u Zagrebačkoj areni uključivaće međunarodni tim klizača na ledu, koreografa i kompozitora, praćenih poznatim pesmama iz Diznijevih crtanih filmova.

Sedmi međunarodni salon stripova biće održan od 24. do 27. septembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Biće dodeljeno nekoliko nagrada u različitim kategorijama i biće izloženi najbolji radovi.

Извор[уреди]