Kragujevac: Авалска са четири коловозне траке

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. август 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Данас је пуштена у саобраћај реконструисана Авалска улица, од поште на Аеродорму до улице Милентија Поповића, која је сада двосмерна са 4 коловозне траке. Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је реч о изузетно значајној инвестицији вредној око 120 милиона динара.

Стевановић је најавио и да је у плану реконструкција улице Интернационалних бригада ка Тополи у дужини од око 2,5 километара и додао да ћемо након завршетка тих радова из правца Тополе имати светски улаз у Крагујевац. Стевановић је најавио и да ће до маја наредне године бити изграђена три кружна тока на путном правцу ка Краљеву.

Директор Предузећа за изградњу града Крагујевца Вељко Мерџан рекао је да реконструисано 680 метара од цркве на Аеродрому до улице Милентија Поповића, сама улица Милентија Поповића у дужини од 500 метара а да је раније реконструисан део од улице Владимира Роловића до кружног тока, тачније до улице Интернационалних бригада. “То је све скупа око 2 километра новог квалитетног пута“, рекао је Мерџан. Он је додао да ће Авалска улица, целом дужином односно од улице Милентија Поповића до улице Интернационалних бригада бити двосмерна, док Београдска остаје у режиму саобраћаја као и до сада, односно једносмерна од Крагујевца на путу ка Тополи.

Извор[уреди]