Izručenje Mladića u toku?

Извор: Викиновости


31. мај 2011.
Београд-  (Beta) - Kolona od pet džipova i jedne policijske "marice" stigla je danas nekoliko minuta pre 17 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Ta kolona vozila je sa upaljenim rotacionim svetlima oko 16.40 izašla iz dvorišta Specijalnog suda u Beogradu, gde se u pritvoru nalazi haški optuženik Ratko Mladić, javio je reperter agencije Beta.

Iz dvorišta zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u 17.05 izašla je druga kolona policijskih vozila sa upaljenim rotacionim svetlima i sirenama i uputila se prema Autokomandi.

Reporter agencije Beta je javio da su iz dvorišta izašla tri policijska džipa i beli blindirani džip, a da se njima pridružila vozila Žandarmerije koja su bila parkirana poslednjih nekoliko sati ispred Specijalnog suda.

Sva vozila su otišla u pravcu Autokomande, a potom prema Aerodromu "Nikola Tesla". Sud je danas odbio žalbu na odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje bivšeg vojnog komandanta bosanskih Srba Haškom tribunalu za ratne zločine.

Inače, advokat Miloš Šaljić rekao je danas da je njegov klijent Ratko Mladić saslušan u postupku koji se vodi protiv njegove supruge Bosiljke Mladić za neovlašćeno držanje oružja i da je rekao da je to oružje njegovo.

Na pitanje kako je Mladić reagovao na odluku sudskog veća kojom se odbija žalba na rešenje o izručenju Haškom tribunalu, Šaljić je rekao da Mladić nije primio rešenje i da "neće ništa da primi".

Извор[уреди]