Izazivanje svađe nije najbolji način

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


26. decembar 2012.
Banja Luka/ Bosna i Hercegovina (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u sredu u Banjaluci da izazivanje svađe između Beograda i Sarajeva nije najbolji način da se vode građani BiH.

Nikolić je to rekao upitan da prokomentariše kritike koje je na njegov račun uputio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, jer je prvo posetio Banjaluku, a ne Sarajevo.

„Nije hrabrost reći Tomislavu Nikoliću šta hoćeš, jer ja to stoički podnosim“, kazao je predsednik Srbije, ponovo pozivajući predsednike Hrvatske, BiH i Kosova da se sretnu.

On je uputio otvoreno pitanje Bakiru Izetbegoviću - šta je razlog što nije došlo do njihovog susreta, dodajući da ne postoji nijedan razlog da Bakir Izetbegović loše govori o njemu.

„Ja nikada ništa loše nisam rekao o BiH, pa ni o Izetbegoviću, iako ne poznajem njegov politički život, jer smatram da onaj koga narod bira valjda zaslužuje da taj narod vodi, ali kada ga izabere, onda mora da ga vodi na najbolji mogući način“, ocenio je predsednik Srbije.

Nikolić je poručio da će doći u Sarajevo kada god ga pozovu, ali je dodao da ne bi išao da „kuca na vrata ukoliko nije pozvan“.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg