Istraga o navodnoj masovnoj grobnici u Medveđi

Извор: Викиновости

29. април 2010.

Leskovac / Srbija (Beta) Pripadnici međunarodnih organizacija koje deluju na Kosovu i predstavnici Srbije u četvrtak su na pravoslavnom groblju u selu Sijarina kod Medvedje pretraživali teren na osnovu dojave da tu postoji masovna grobnica u kojoj su sahranjeni Albanci ubijeni na Kosovu 1999. godine.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković rekao je za agenciju Beta da su teren obišli predstavnici komisija za nestala i kidnapovana lica sa Kosova i Metohije i iz Srbije, kao i pripadnici Euleksa, UNMIK-a, međunarodnog i srpskog Crvenog krsta.

„Skicirali su i premeravali teren i otišli, a kasnije će se izjasniti o onome što su videli na terenu“, rekao je Drašković. Predsednik opštine je kazao da je od pripadnika Euleksa čuo da je slučaj prijavio jedan Albanac sa tog prostora.

„Navodno je slučaj prijavio očevidac događaja. Bio sam šokiran današnjom posetom jer nikada ranije nisam čuo za masovnu grobnicu na području Medveđe. Zato mislim da tu neće ništa pronaći i da je dojava lažna“, kazao je Drašković.

Sijarina je srpsko-albansko selo. Na području opštine Medveđa nije bilo oružanih dejstava za vreme i posle rata na Kosovu.

Извор[уреди]