Hočevar: Božićni dani su dar milosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar poručio je u petak da su božićni dani neophodni i dar milosti za svakog pojedinca, porodicu, ali i državu i društvo.

„Božićne dane treba da slavimo u divljenju i čuđenju, u molitvama i pesmama u liturgiji i bratskim susretima. Zato su za svakog pojedinca, porodicu, zajednicu, društvo i državu ovi dani zaista neophodni, potrebni i dar su milosti“, kazao je Hočevar na konferenciji za novinare i Beogradskoj nadbiskupiju, gde je pročitao božićnu poruku vernicima.

On je, međutim, istakao, da se može primetiti snaga destruktivnosti u društvu.

„Uviđamo da mnogim ljudima i dalje vladaju tama, korupcija i zavisnost, shvatamo da se mnogi i dalje predaju duhu sebičnosti, mržnje, svađe, prevare, ratobornosti, osvete, krijumčarenja, klevetanja, bogaćenja na račun siromašnih, trgovine drogom i ljudskim bićima... dok ne dozvoli da Sveti duh u njemu začne novi život, takav čovek nužno više voli tamu nego svetlost, laž nego istinu, propast nego spasenje“, naveo je Hočevar.

On je svima poželeo blagodeti rađanja i Srećan Božić 2012.

Misa za Badnje veče, 24. decembra, počinje u 22 časa u katedrali Uznesenja blažene device Marije, a na Božić, 25. decembra, u 08.00 u župi Krista kralja na slovačkom jeziku, zatim u 10.00 u župi Sveti Ante i u 18.00 ponovo u župi Krista kralja.

Izvor[уреди]