Hadžić uhapšen u šumi

Извор: Викиновости


Аутор:Christian Maréchal
Аутор:Christian Maréchal
Најновије вести у вези Горана Хаџића

20. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Haški optuženik Goran Hadžić uhapšen je u sredu ujutru u šumi kod sela Krušedol na obroncima Fruške gore, bio je teško prepoznatljiv i imao je lažni identitet, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Vukčević je na konferenciji za novinare rekao da je Hadžić tokom sedmogodišnjeg bekstva bio veoma nepoverljiv i da je bio u kontaktu sa svega nekoliko ljudi, od kojih je jedan uhapšen zajedno sa njim.

„Bezbednosno-informativna agencija, koja je uhapsila Hadžića, došla je u posed informacija da će Hadžić ostvariti kontakt sa jednim od tih lica. Taj kontakt je trebalo da se obavi juče, ali je odložen zbog napisa u medijima koji su objavili da je Hadžić uhapšen“, rekao Vukčević, koji je i Koordinator akcionog tima za lociranje i hapšenje hapških optuženika.

Vukčević je naveo da je taj kontakt trebalo da Hadžiću da novac za skrivanje. Tužilaštvu je raniji pokušaj prodaje Modiljanijeve slike, koja je bila u vlasništvu biznismena iz Novog Sada Zorana Mandića, bio znak da je Hadžić ostao bez novca.

„Hadžićevi prijatelji puštali su dezinformacije i napadali u medijima institucije koje sprovode akcioni plan. Želeli su da mu pošalju poruku da se skloni van teritorije Srbije“, rekao je Vukčević koji nije otkrio identitet jataka kao ni ime pod kojim se krio Goran Hadžić.

Извор[уреди]