Hadžić pred sudijom verovatno u ponedeljak

Извор: Викиновости


Аутор:Christian Maréchal
Аутор:Christian Maréchal
Најновије вести у вези Горана Хаџића

22. јул 2011.
Хаг-  (Beta) - Poslednji haški optuženik Goran Hadžić prvi put bi pred sudiju trebalo da bude izveden u roku od 48 sati po dolasku u pritvor.

To znači da će se, zbog vikenda, to verovatno desiti u ponedeljak. Hadžić je poslednji, 161. optuženi, koji će se naći u pritvoru Tribunala. Po prijemu u pritvor, on će biti podvrgnut lekarskom pregledu, a po proceduri prva 24 sata provešće odvojen od ostalih 37 pritvorenika. Zatim će biti raspoređen u jedno od tri krila pritvora, gde su ostali pritvoreni.

Po pravilima Tribunala, Hadžić će početkom iduće nedelje biti izveden pred sudiju O-Gon Kvona da bi se izjasnio o krivici po 14 tačaka optužnice koja ga tereti za zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu 1991-92. Hadžić ima pravo da odloži izjašnjavanje o krivici za mesec dana, dok ne imenuje stalnog branioca.

Tribunal je već odredio i pretresno veće za suđenje Hadžiću, u kojem će biti sudije Barton Hol sa Bahama, Gij Delvoa iz Belgije i Antoan Mindua iz Konga.

Извор[уреди]