Пређи на садржај

Gornji Milanovac: Država ponižava radnike

Извор: Викиновости

30. април 2010.

Gornji Milanovac / Srbija (Beta) Unija nezavisnih sindikata Gornjeg Milanovca optužila je državu u prvomajskom proglasu da je stvorila ambijent u kome su radnici poniženi, ostajući masovno bez posla i bez ikakve perspektive.

Predsednik Unije Vladimir Radosavljević rekao je agenciji Beta da je radnike ponizila i ogromna većina poslodavaca „koji koriste sve moguće mehanizme da ih što više i za što manje novca iskorišćavaju“. „Ovakvi poslodavci se bore samo za sebe, ne poštuju nikoga i ne plaćaju nikome ništa. Rade većinom na crno, a prema zaposlenima se ponašaju kao prema roblju. Ne postuju ni ljude, ni državu, ni zakone“, naveo je Radosavljević.

On je pozvao radnike da na naredne izbore ne izlaze jer se glasa za stranke oko kojih su se okupili pojedinci koji imaju ličnu materijalnu korist. U proglasu se konstatuje da je od nekadašnjeg „privrednog čuda na Balkanu“, kako se govorilo za Gornji Milanovac, sada ostalo samo ime i da mladi iz tog grada ne znaju gde da krenu, jer Vlada Srbije u tom gradu stalno gasi institucije.


Извор[уреди]