Goodyear ostvario probojno tehnološko dostignuće

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. mart 2020.
(PRobjave) - Goodyear je prvi na svetu napravio pneumatik za celu godinu, za prvu ugradnju, koji odlikuju kako simbol snežne pahuljice (3PMSF) tako i klasa A za otpor kotrljanja na EU oznaci. To govori o vrhunskom prianjanju pneumatika i najboljem iskorišćenju goriva, zbog čega pneumatik predstavlja veliko tehnološko dostignuće. Pneumatik će biti predstavljen javnosti već ove godine kad bude počela serijska montaža na vozila vodećih proizvođača automobila.

Sa najnovijim pneumatikom za celu godinu, za prvu ugradnju, Goodyear je ostvario novo tehnološko dostignuće. Naime, radi se o prvom pneumatiku te vrste koji istovremeno odlikuju simbol snežne pahuljice na alpskom vrhu (3PMSF) i klasa A za otpor kotrljanja na oznaci EU, što zajedno predstavlja veliko dostignuće.  

Simbol snežne pahuljice na alpskom vrhu (3PMSF) govori o vrhunskom prianjanju pneumatika jer je uspešno ispunio stroge zahteve koje pomenuta oznaka podrazumeva kada su u pitanju performanse na snegu. Klasa A osvojena za otpor kotrljanja na EU oznaci znači da pneumatik, zahvaljujući malom otporu kotrljanja, obezbeđuje najbolju iskorišćenost goriva. EU oznaka za pneumatike otkriva kupcima osnovne informacije o performansama pneumatika, ocenjene u tri kategorije - iskorišćenost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i spoljašnja buka.

Goodyearovi stručnjaci i inženjeri su za razvoj pneumatika koristili najnovija razvojna dostignuća i saznanja na području dezena gazećeg sloja pneumatika za celu godinu, namenjenih za zamenu istrošenih pneumatika i nove sastave gumenih smeša. Na projektu su radile dve Goodyearove tehnološke grupe iz Luksemburga i Nemačke koje su se takođe povezale sa proizvođačima automobila. Oni će sa serijskim smeštanjem početi već ove godine a pomenutim pneumaticima biće opremljena vozila Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback. Do kraja godine pneumatici kao prva oprema, biće montirani i na vozila nekih drugih proizvođača automobila.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg