Dodik demantuje da se protiv njega vodi istraga u Nemačkoj

Извор: Викиновости


16. novembar 2012.
Banja Luka/ Bosna i Hercegovina (Beta) Protiv predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovog sina ne vodi se postupak pred domaćim sudovima i tužilaštvima, a pogotovu ne u Višem tužilaštvu u Minhenu i bilo kojoj pravosudnoj instituciji u inostranstvu, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

U sinoćnjem saopštenju se navodi da portal koji je to objavio „očigledno uređuje novinarsko i obaveštajno podzemlje, budući da dopušta da se ovakve laži i konstrukcije javno objavljuju“.

Na portalu Seebiz je objavljeno da je u Minhenu protiv Dodika i njegovog sina Igora pokrenuta istraga zbog korupcije u koju je upletena i Hipo Alpe Adrija banka.

„Pomenuta, smišljeno plasirana neistina, pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsednika uvek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost da prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Predsednik RS nije učestvovao ni u kakvim aferama, a takve dezinformacije danas plasiraju lažni novinari koji se bave pokušajem ucene i reketa“, piše u saopštenju.

Hrvatski novinar Domagoj Margetić objavio je 22. oktobra na portalu Seebiz tekst o tome da Dodikov sin Igor navodno ima račun u Hipo banci Banjaluka, na kojem se nalazi višemilionski iznos, te da to navodno istražuje tužilastvo u Minhenu.

Izvor[уреди]