Dani srpske kulture u Zagrebu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. novembar 2012.
Zagreb/ Hrvatska (Beta) U Zagrebu će se od 1. do 6. decembra održati Dani srpske kulture u Hrvatskoj. Biće predstavljena najnovija ostvarenja srpskih umetnika u domenu filma, pozorišta, muzike i književnog stvaralaštva.

Kako je u ponedeljak javila agencija Hina, program će početi projekcijom filma "Crna Zorica" Radoslava Pavkovića i Kristine Hadžićaralambus, u bioskopu Europa. Biće prikazan i dokumentarac "Valter" Andrija Aćina u kojem se raskrinkavaju mitovi u vezi sa filmom "Valter brani Sarajevo", kao i film "Mirage" Srđana Keše. Filmski program će zatvorit kratki filmovi "Momci, gde ste" Jelene Gavrilović i "Hrvatski crnci" autora Miloša Vlaisavljevića, koji govori o srpskoj manjini u Hrvatskoj.

Od pozorišnih predstava, u Teatru Itd održaće se predstava komada "Maja i ja i Maja" u režiji Anje Suše.

U SKD "Prosveta" će 4. decembra biti otvorena izložba "Glasačka mašina", sastavljena od propagandnih spotova, novinskih panegirika i predizbornih obećanja, a građani će dobiti, kako navodi Hina, "jedinstvenu priliku za reprizno glasanje", kao i priliku da kolekciju eksplonata "obogate sopstvenim predmetima".

U klubu "Atak" će 5. decembra nastupiti akustični ansambl "Frejm orkestar" iz Novog Sada sa kompozicijama Lazara Novkova.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg