Danas izručenje Mladića?

Извор: Викиновости


31. мај 2011.
Београд-  (Beta) - U dvorište Specijalnog suda u Beogradu, gde se u pritvoru nalazi haški optuženik Ratko Mladić, u utorak, nešto pre 16 sati ušla je kolona policijskih vozila.

Kako je javio reporter agencije Beta, u dvorište je ušlo pet džipova i jedna "marica".

Sud je u utorak odbio žalbu na odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje bivšeg vojnog komandanta bosanskih Srba Haškom tribunalu za ratne zločine.

Očekuje se da ministarka pravde Snežana Mlaović danas potpiše nalog za izručenje, čime bi bila okončana zakonska procedura za izručenje.

Inače, advokat Miloš Šaljić rekao je danas da je njegov klijent Ratko Mladić saslušan u postupku koji se vodi protiv njegove supruge Bosiljke Mladić za neovlašćeno držanje oružja i da je rekao da je to oružje njegovo.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu rekao da je Mladić naveo da njegova porodica nije znala za to oružje jer je porodici zabranjivao da "dira njegove stvari".

Na pitanje kako je Mladić reagovao na odluku sudskog veća kojom se odbija žalba na rešenje o izručenju Haškom tribunalu, Šaljić je rekao da Mladić nije primio rešenje i da "neće ništa da primi".

Извор[уреди]