Dačić: Mladić nije koristio lažni identitet

Извор: Викиновости


26. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Mnistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak uveče da nije tačna informacija da je haški optuženik Ratko Mladić koristio lažni identitet.

"Nije istina da je Ratko Mladić koristio lažno ime, prilikom hapšenja kod njega je pronađena lična karta, koja je istekla, a imao je i vojnu legitimaciju na svoje ime. Priča o lažnom identitetu i lažnim dokumentima nije istinita", rekao je Dačić za Radio- televiziju Srbije.

Mediji su ranije danas preneli da se Mladić krio pod imenom Milorad Komadić.

Ministar je naveo i da je zajedno sa Mladićem uhapšeno još pet osoba koje su posle saslušanja puštene na slobodu.

"Kod Mladića su pronađena dva pištolja, ali nije stigao da ih upotrebi. Dakle, nije bilo nasilnih akcija niti sredstava prinude", rekao je Dačić i dodao da će o detaljima akcije više reči biti kad se "atmosfera slegne" i kad se završi proces ekstradicije.

Na pitanje da li je znao da će Mladić danas biti uhapšen, Dačić je kazao: "Ovo je bila jedna od mnogih akcija. I pre nedelju smo sproveli akciju na drugoj lokaciji, u užičkom kraju".

On je dodao da je, "koliko on zna", jutrošnja akcija bila prva akcija potrage za Mladićem u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Dačić je ponovio da je dobro što nije bilo žrtava tokom hapšenja i dodao da se nada da će uskoro i Goran Haddzić, jedini preostali haški optuženik, biti uhapšen.

Извор[уреди]