Blogeri raspravljaju o pucnjavi u Albaniji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. август 2009.
Tirana/ Albanija

Albanski primorski grad Drač bio je poprište krvoprolića ranije ovog meseca. U operaciji hapšenja ozloglašenog kriminalca Dritana Dajtija poginula su četiri policajaca i jedan očevidac.

Dajti je ranjen u pucnjavi i prebačen u pritvor.

Taj kriminalac bio je u bekstvu od kada je u novembru 2003. godine uspeo da pobegne sa suđenja za ubistvo. Prema nekim tvrdnjama, Dajtiju su korumpirani policajci pomogli da pobegne. U automobilu su pronađene dve policijske radio stanice, a u memoriji njegovog mobilnog telefona bili su pohranjeni brojevi četvorice policajaca nižeg ranga. Policija sada istražuje telefonske liste Dajtijevih razgovora.

Albanska blogerska zajednica razmenila je mišljenja povodom tog događaja.

Bloger dori se nada "da taj kriminalac više nikada neće uspeti da pobegne od sudske presude", dok LIT želi da zna kako je Dajti uspeo da ostane na slobodi od 2003. godine.

Ostali se pitaju kako sama naoružana osoba može da ubije četiri policajca. "Ako je Dajti toliko opasna osoba, kako je onda samo 12 policajaca poslato da ga uhapsi", pita gretalix. "U tako opasne operacije treba da se upućuju samo specijalne snage RENEA", smatra Ttmsoia.

"Dajti je sredstvo ovog sistema", veruje BEKIM. "On je bio korišten od strane vlade koja na osnovu postojećeg pogrešnog modela stremi da se brzo obogati kako bi mogla da dobije (kupuje) glasove ljudi. Jedini način da se iz ovog izađe je da se ekonomija gradi od početka da bi se ostvarila stabilna budućnost".

Извор[уреди]