Bez promena u britanskoj politici prema Balkanu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Britanski ambasador u Srbiji Stiven Vordsvort izjavio je u petak u Beogradu da posle parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, bez obzira ko pobedio, ne treba očekivati promene u politici prema Srbiji i zapadnom Balkanu.

Vordsvort je tokom "izbornog doručka" u rezidenciji britanskog ambasadora rekao da je došlo do velikog pomeranja glasača ka Konzervativnopj partiji, ali da na osnovu do sada prispelih rezultata, ne deluje da će torijevci imati apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta.

"Kad je reč o politici prema Srbiji, uopšteno govoreći, glavne partije imaju sličan pristup", rekao je Vordsvort novinarima i dodao da je politika Konzervativne partije i Liberano-demokratske partije veoma slična o pitanjima Balkana kao i politika sada vladajućih laburista.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak ozbiljne države ne menjaju lako spoljnu politiku u zavisnosti od toga je na vlasti, ali i izrazio očekivanje da bi moglo doći do određene promene u politici Velike Britanije prema Srbiji.


Извор[уреди]