Berluskonijeva žena traži 43 miliona evra godišnje

Извор: Викиновости26. новембар 2009.
Rim-  (Beta-AFP) - Supruga Silvia Berluskonija Veronika Lario zatražila je, u zahtevu za razvod, da joj italijanski premijer godišnje isplaćuje 43 miliona evra, odnosno 3,5 miliona evra mesečno.

„Četrdeset tri miliona evra godišnje... To je iznos koji je Veronika Berluskoni zatrazila u okviru brakorazvodne parnice“, piše u četvrtak dnevnik Korijere dela sera. „Silvio Berluskoni je to odbio i predložio je 200.000 evra mesečno, uz mogućnost da se pregovorom dođe do sume od 300.000 evra“, piše na prvoj stranici najtiražniji italijanski list, pozivajući se na „dobro obaveštene izvore“.

Veronika Lario zatražila je početkom maja razvod, zbog muževljevih navodnih afera sa mlađim ženama. Par je u braku 20 godina. Silvio Berluskoni i Veronika Lario upoznali su se 1980, a venčali su se deset godina kasnije, kada se italijanski premijer razveo. Imaju troje dece, 24-godišnju Barbaru, 22-godišnju Eleonoru i 20-godišnjeg Luidija. Na ovogodišnjoj listi magazina Forbs, italijanski premijer je drugi najbogatiji Italijan i 70. najbogatiji čovek na svetu, sa imovinom čija se vrednost procenjuje na 6,5 milijardi dolara.

Извор[уреди]