Ban Ki-Mun ljubomoran na repera Saja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Njujork/ SAD (Beta-AP) Generalni sekretar UN Ban Ki Mun sastao se s južnokorejskim reperom Sajom (Psy), s kojim se našalio da je ljubomoran na njega jer je danas poznatiji Južnokorejac.

Šef UN je tokom sastanka sa svojim zemljakom u utorak rekao da oseća da ga je zasenio reper, koji se proslavio hitom "Gangnam stajl" i spotom za tu pesmu koji je na sajtu Jutjub pregledan više od 500 miliona puta.

„Pomalo sam ljubomoran. Pre dva dana neko mi je rekao da sam najpoznatiji Korejac na svetu. Sada moram da se povučem. Ne žalim“, kazao je Ban.

„Sada znači imate prvog i drugog najpoznatijeg Korejca u istoj zgradi“, odgovorio je Saj posle sastanka u sedištu UN u Njujorku u utorak.

Ban je čak pokušao, uz pomoć Saja, da odigra jedan od čuvenih pokreta iz spota južnokorejskog repera.

Saj je na konferenciji za novinare rekao da je Ban u srcu svakog Korejca, „najbolji među najboljima“, i da je za njega veliko zadovoljstvo što ga takav čovek poznaje i što je video njegov spot.

Šef UN se pre toga sastao sa Austrijancem Feliksom Baumgartnerom, koji je izveo skok sa rekordne visine od 39.000 metara.

Ban je izrazio divljenje za njegov prošlonedeljni podvig, kada je skokom iz balona u slobodnom padu probio zvučni zid i postavio svetski rekord, a Baumgartner mu je ponudio lekciju iz te veštine.

Portparol generalnog sekretara Martin Nesirki rekao je novinarima da se generalni sekretar obično bavi teškim pitanjima koja se tiču rata i sukoba, ali da takođe smatra da je važno da se angažuje i u drugim segmentima društva.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg