Antić: Smenili me zbog zalaganja za promene

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. септембар 2010.

Beograd / Srbija (Beta) - Doskorašnji selektor srpske reprezentacije Radomir Antić rekao je u četvrtak da mirne glave odlazi sa te funkcije i ocenio da je sa tog mesta smenjen najviše zbog zalaganja za promene u radu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

„Moja želja je od prvog dana bila da se izvrše promene u FSS i da se modernizuju kadrovi kako bi se unapredio srpski fudbal. Ovo je, očigledno, bio moj najveći greh, jer njima odgovara status kvo“, istakao je Antić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

„Meni i mojim saradnicima je rađeno iza leđa. Samo oni koji su se bavili takvim stvarima znaju zašto je to činjeno meni, stručnom stabu, ali praktično i svim igračima u reprezentaciji. Posebno mi je žao što srpski fudbal ostaje u rukama ljudi sa tako niskom sportskom etikom i moralom“, dodao je Antić, koga je Izvršni odbor FSS smenio na sednici u sredu.

Time je jednostrano okončan Antićev ugovor sa FSS, koji je bio jedan od kamena spoticanja između selektora i čelnika srpskog fudbala. Ugovorom, koji je bio potpisan do 2012. godine, bilo je predviđeno da Antić prima neto mesečnu zaradu od 100.000 evra.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg