ASNS : Situacija nikad gora za radnike u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

1. мај 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić ocenila je u subotu u Beogradu da je situacija „nikada gora“ za radnike u Sriji i najavila „vruće leto“ uz puno štrajkova i sindikalnih aktivnosti.

„Milion nezaposlenih, 650.000 građana Srbije ispod granice siromaštva i oko 350.00 onih sa minimalnom zaradom. Puno je razloga da se sindikati ujedine“, kazala je Savić tokom prvomajske akcije ASNS-a u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici.

Ona je navela i da je obaveštena o tome da se nakon prvomajskih praznika spremaju novi štrajkovi u Smederevu, Kragujevcu i Valjevu, a među preduzećima čiji će zaposleni protestovati su i neke gradske komunalne službe. „Sredinom maja ćemo biti obavezni da organizujemo mnogo veću akciju. Pred nama je vrlo, vrlo vruć ne samo maj nego i celo leto“, poručila je predsednica ASNS-a.

Tokom akcije Asociajcije slobodnih i nezavisnih sindikata u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu prolaznicima je deljen propagandni materijal i jabuke kao „simbol zdravlja i snage“. Na lecima ASNS-a poručuje se„ Hoćemo u Evropsku uniju, hoćemo zaštitu prav radnika, hoćemo evropske uslove rada, hoćemo evropske plate“.


Извор[уреди]