Хејг у Триполију, НАТО напада хеликоптерима

Извор: Викиновости4. јун 2011.
Триполи/ Либија (VOA) - Министар спољних послова Велике Британије Вилијем Хејг допутовао је у Либију на разговоре са лидерима опозиције у побуњеничком упоришту Бенгазију.

Хејг је један највиших страних званичника који су до сада посетили територију под конторлом побуњеника. Како је рекао, планира да се састане са лидерима Прелазног националног савета и демонстрира подршку либијском народу. Заједно с Хејгом у делегацији велике Британије налази се и министар за међунардони развој Ендрју Мичел.

Истовремено, НАТО почиње да примењује нову стратегију у циљању инсталација које имају везе са либијским лидером Моамером Гадафијем.

По први пут од почетка интервенције, алијанса је рано јутрос послала борбене хеликоптере у мисије ниског лета чији су циљ биле инсталације либијске војске. НАТО је саопштио да су нападе извели британски хеликоптери типа Апач и француски „Тигрови“ и „Газеле“. Према тврдњама војних званичника уништено је око 20 мета, међу којима објекат у којем се налазио радар и наоружани контролни пункт.

Извор[уреди]