Пређи на садржај

Хапшење у таблоиду Сан

Извор: Викиновости


11. фебруар 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta-AP) - Петоро уредника и новинара британског таблоида Сан (The Sun), који је у власништву медијског магната Руперта Мурдока, ухапшено је у суботу због потплаћивања полиције и званичника Министарства одбране, саопштили су у суботу детективи и Мурдокова компанија Њуз Корп.

Британска телевизија Скај њуз и други британски медији известили су у суботу да су се иза решетака нашли заменик главног уредика Сана Џеф Вебстер, главни репортер Џон Кеј, уредник фото секције Џон Едвардс, шеф спољне дописничке мреже Ник Паркер и новинар Џон Старџис.

Мердоков Њуз Корп није желео да јавно потврди идентитете ухапшених.

Поред петоро запослених у Сану, иза решетака са нашло још троје људи: 39-годишнња радница Министарства одбране, 36-годишњи припадник оружаних снага Велике Британије и 39-годишњу полицајац, саопштено је после хапшења.

Њуз Корп је навео да је полиција претресала куће петоро Санових званичника, али и просторије Мердокове корпорације - што би могло да доведе до продубљивања скандала са британским таблоидима који су у власништву овог магната из Аустралије.

Извор[уреди]