Темза се излила узводно од Лондона

Извор: Викиновости
Темза
Слика: Jennie Rainsford.

11. фебруар 2014.
Лондон/ Енглеска (Beta-AP) - Река Темза излиже се узводно од Лондона и поплавила неколико градова пошто је достигла највиши ниво последњих година .

Британска агенција за животну околину издала 14 упозорења о озбиљности поплава што значи да су угрожним и животи људи у градовима уз Темзу источно од Виндзора, 32 километра од Лондона.

Директор те службе је рекао да ће опасност од великих поплава претити целе недеље због екстремних временских услова - прошлог месеца је у Енглеској пало највише кише у јануару од 1766. године.

Поред приобаља Темзе, после снажних олуја поплављени су и велики делови југозапада Енглеске - област Сомерсент левелс је више од месец дана под водом.

У полављени крајевима уз Темзу становништво и војска насипима од врећа песка покушавају да ограниче плављење. После непогода су уследила и критике владе премијера Дејвида Камерона да није урадила довољно за спречавање поплава.

Кемерон који је заједно са вицепремијером посетио поплављене области, негирао је да је влада споро реаговала.

„Где је био потребан новац, обезбедили смо новац. Где је била потребна војска, осигурали смо да војска буде ангажована“, рекао је британски премијер.

Извор[уреди]