ФСС тешко оптужује Милошевића, Антића и Орлове

Извор: Викиновости


21. октобар 2010.

Beograd / Srbija (Beta) - Фудбалски савез Србије оптужио је у четвртак удружење навијача „Орлови“ за незаконите радње, а са том групом повезао је и бившег репрезентативца Саву Милошевића.

Савез је у саопштењу навео да жели да сачува мир у репрезентацији и савезу, а „Орлове“ је оптужио да жели да „сруши“ савез, као и да намерава да „незаконитим корацима легализује сопствено постојање“. Савез је рекао да је са свиме можда повезан и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

Савез је навео да је саопштење издао као реакцију на скуп који је организован у Београду, као и на скупљање потписа за тражење оставке председника ФСС Томислава Караџића. „Припадници 'Орлова' су за тему поставили рушење ФС Србије, а предлози су ишли у смеру прављења својеврсног Кризног штаба... По непотврдјеним информацијама које смо добили представници ове групације кажу да имају и подршку Влада Дивца...Ако се те приче покажу као тачне, ФС Србије ће моментално опозвати све своје представнике у телима ОК Србије“, пише у саопштењу Савеза.

„Изузетно поштујући резултате које је Владе Дивац остварио у играчкој каријери, једноставно не желимо да верујемо да је укључен у ову прљаву игру. Ипак, уколико се покаже да јесте, онда ћемо о томе дискутовати неки следећи пут“, навео је ФСС.

Савез је у саопштењу навео да је „сада јасно“ зашто је Милошевић вређао представника УЕФА на утакмици Србија - Словенија, односно да је већ тада „радио на дестабилизацији“ савеза. „Дружина у којој се налазе 'Орлови', (бивши селектор Радомир) Антић, Милошевић и по најавама које имамо Дивац, представља групацију која се спрема да руши руководство ФС Србије и преко њиховог такозваног Кризног штаба преузме руковођење Савезом“, навео је савез.

Извор[уреди]