ФК Партизан: Иван Шапоњић ипак није најмлађи дебитант у историји клуба

Извор: Викиновости
Црно бели
Слика: Blackcat.

1. децембар 2013.
Београд/ Србија (Beta) - Фудбалери Партизана победили су у суботу на свом стадиону суботички Спартак са 2:0, у 14. колу Супер лиге Србије.

Оба гола за црно-беле постигао је Милош Јојић, у 51. из пенала и 60. минуту. Партизан је тако остао на првом месту на првенственој табели после 14 утакмица, пошто има 30 бодова, 1 више од другопласиране Црвене звезде.

За Партизан је против Спартака у 77. минуту у игру ушао 16-годишњи Иван Шапоњић, који је тако постао најмлађи дебитант у клупској историји, што је била ударна вест са утакмице. Међутим после провера по архивама Партизана дошло се до сазнања да Иван Шапоњић ипак није најмлађи фудбалер који је заиграо у првом тиму Партизана на једној првенственој утакмици.

Шапоњић је уласком на меч 14. кола Суперлиге Србије против Спартака (2:0) имао 16 година, три месеца и 28 дана старости, међутим Ненад Маринковић је 2004. године на мечу са Чукаричким играо са 16 година, два месеца и седам дана. Шапоњић је међутим сада на другој позицији, а оборио је рекорд Дејана Марковића.

Дејан Марковић који је у октобру 1989. године против Вардара заиграо са 16 година, четири месеца и 26 дана.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.