У уторак у Сарајеву премијера филма Анџелине Жоли

Извор: Викиновости


Анџелина Жоли
Анџелина Жоли

13. фебруар 2012.
Сарајево-  (Бета) - Гала премијера филма "У земљи крви и меда" редитељског и сценаристичког првенца Анџелине Жоли, биће одржана у уторак у Сарајеву, у Олимпијској дворани Зетра.

Премијера филма је изазвала велико интересовање медија из БиХ, региона и света.

Џоли ће у уторак у Сарајево допутовати у пратњи супруга Бреда Пита који је у Берлину направио изложбу фотографија направљених током снимања филма "У земљи крви и меда". У Сарајево ће довести и своје шесторо деце.

Премијеру филма "У земљи крви и меда" пратиће представници најзначајнијих домаћих, регионалних и светских медија, а присуствоваће глумци и техничка екипа филма.

Велики је број приспелих захтева за акредитовање представника медија, а поред домаћих и регионалних, захтеве за акредитовање упутили су представници медија из Аустрије, Бугарске, Француске, Катара, Немачке, Пољске, САД, Велике Британије и других земаља.

Овај филм са ратном тематиком изазвао је различите реакције у региону, од одобравања до осуде.

Редитељка је поручила да "овим филмом није желела да оптужи никога било осим можда медјународну заједницу". "Покушала сам да се што више унесем у ту причу, направим уметничко дело, а не документарни филм. Било је тешко, јер овде је постојало више страна у рату, а самим тим и више различитих прича. Ја сам изабрала једну", рекла је Џоли.

Извор[уреди]

  • [ „У уторак у Сарајеву премијера филма Анџелине Жоли”] Бета, 13. фебруар 2012. (српски)