У продају није могло више од 5.080 карата

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. новембар 2010.

Београд / Србија, (Beta) - Тениски савез Србије изразио је у среду жаљење што није могао да у слободну продају пусти више од 5.080 комплета улазница за меч са Француском у финалу Дејвис купа што је изазвало велико незадовољство у јавности.

Улазнице за дуел Србије и Француске, који ће се играти од 3. до 5. децембра у Београдској арени, распродате су у уторак за само неколико сати.

Савез се брани тврдњом да није могао да у продају пусти више карата, пошто је капацитет Београдске арене од 15.390 места за тениске мечеве морао да буде значајно смањен из више разлога. Коментаторске позиције на нивоу 400 условиле су да се из продаје повуку цела два сектора од 800 места, док је за новинаре издвојено још 400.

Спонзори Светске тениске федерације (ИТФ), која је власник финала Дејвис купа, узели су још 1.600 места. Додатних 1.000 отишло је за потребе уговорних обавеза T S С-а. Српски савез је издвојио и 3.311 комплет за регистроване тенисере T S С-а, пошто је став те организације да сви такмичари треба да присуствују мечевима Дејвис купа и Фед купа.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg