Пређи на садржај

У бродолому код Тоскане 69 несталих

Извор: Викиновости


14. јануар 2012.
Порто Санто Стефано/ Италија (Beta-AFP) - После бродолома лускузног брода „Коста Конкордија“ код обала Тоскане, још се не знају судбине 69 путника и чланова посаде у тренуцима када се палуба, судећи по снимцима, нагиње под више од 60 степени у односу на површину мора, а десно лице брода је потпуно потопљено.

На броду, који се у петак у време вечере насукао на хриди код острва Ђиљо у Тиренском мору, било је 4.234 људи а власти имају податке за њих 4.165, преноси италијанска агенција АНСА.

Како јављају српски медији, на броду је било српских држављана, али су они ван опасности.

Асошијетед прес (АП) пише да су три тела извађена из воде, али да се и даље не зна шта је са 69 људи. Постоје извештаји да су још три особе погинуле, али они још нису потврђени, рекао је командант италијанске обалске страже Франческо Паолиљо.

Тридесетак људи је повређено, од којих двоје теже, а не зна се националност троје погинулих нити под којим околностима су изгубили животе.

Преживели упоређују оно што им се десило са сценама из филма „Титаник“, описујући прво одложену па паничну евакуацију након што је брод ударио у спруд за време вечере, при чему су тањири и прибор за јело полетели на под а многи људи ударали о зидове.

Бродоломници такође описују како су, одевени у вечерњу одећу, пузали уз опасно накривљену палубу и ходнике након што је вода почела да надире у рупу у боку ширине 50 метара. У нагону за преживљавањем, многи су на броду оставили лична документа, кредитне картице и телефоне.

Mehr Bilder

Извор[уреди]