Пређи на садржај

Ухапшена бивша Мердокова помоћница

Извор: Викиновости17. јул 2011.
Велика Британија -  (VOA) - У Британији, ново објављени документи показују да је премијер Дејвид Камерон одржавао блиске односе са кључном личношћу медијске империје Руперта Мердока, која је у средишту скандала са прислушкивањем телефона.

Камерон је објавио да се 26 пута састао са функционерима Мардокове Информативне корпорације откако је постао премијер пре 14 месеци, односно двоструко више него што је посетио било коју другу медијску организацију. Документи показују да је Ребека Брукс, која је у петак поднела оставку на положај шефа Мердокових медијских операција у Британији, једина особа коју је Камерон два пута позвао у своју викенд кућу у Чекерсу.

Медији извештавају да је британска полиција ухапсила Ребеку Брукс. Британска полиција је данас потврдила да је жена стара 43 године ухапшена у вези са скандалом, али није објавила њено име.

Мердок је прошле недеље прекинуо издавање „Светских вести“, после оптужби да су новинари незаконито прислушкивали поруке на мобилним телефонима стотина славних личности, политичара, ривалских новинара, па чак и жртава убиства и, такође, подмићивали полицију да би дошли до података. Британска полиција је у вези са скандалом већ ухапсила девет особа.

Ребека Брукс је наводно данас ухапшена свега неколико сати пошто је Мердок издао своје друго извињење британским листовима. У огласу који је објавио, 80-огодишњи Мердок се извињава за „озбиљне грешке“ и истиче да „дубоко жали због штете“ коју су изазвали његови новинари.

Извор[уреди]