Успех побуњеника у Либији

Извор: Викиновости


Мапа ваздушних напада коалиције

21. април 2011.
Триполи/ Либија (VOA) - Сведоци у западном делу Либије кажу да су либијске побуњеничке снаге, после жестоких борби са Гадафијевим снагама, преузеле контролу над граничним прелазом према Тунису, на путу који води ка туниском граду Дехиби.

Сведоци наводе да су снаге лојалне Гадафију побегле преко границе у Тунис, да не би биле ухваћене од стране побуњеника. Либијски државни медији су јавили да је у ваздушном нападу НАТО-а изван Триполија ,касно синоћ, седморо људи погинуло а 18 рањено.

У изјави за француску новинску агенцију АФП званичници НАТО-а су саопштили да је изведен ваздушни напад на један војни комплекс, али да нема података о цивилним жртвама. Нешто раније, један од команданата Војне алијансе упозорио је цивиле да се држе подаље од владиних снага да би ваздушни удари били ефикаснији, док побуњеници и даље позивају НАТО да појача ваздушне нападе.

Генерал-потпуковник, Шарл Бушар, истакао је да НАТО чини све што може да избегне цивилне жртве, али да ризик не може да буде потпуно уклоњен.

Извор[уреди]